Gericht op groeien

Maak je geen zorgen over de overstap van de lagere school naar het secundair.

We proberen deze stap zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Daarom is het schooljaar bij ons in de eerste graad ingedeeld in 5 periodes. Elke periode bestaat uit 7 weken (6 lesweken en 1 groeiweek). In de groeiweek is er tijd om met de leerkrachten in gesprek te gaan, tijd om enkele examens af te nemen en te leren om grote leerstofgehelen onder de knie te krijgen, tijd om te studeren (al dan niet onder begeleiding van onze leerkrachten), tijd om met de community uitstappen te doen en tijd voor leerlingcontacten. Dit om je bewust te maken van je groeiproces, talenten, sterktes en groeipunten.

In de tweede en derde graad bouwen we hierop verder. In het 3de jaar heb je 2 pre-examenperiodes (oktober en maart) waar enkel de hoofdvakken worden getoetst en 2 examenperiodes (december en juni) waar alle vakken worden geƫvalueerd.

In het vierde jaar vallen de pre-examens van oktober weg. Vanaf het vijfde jaar heb je enkel examens in december en juni.

We zetten je groeiproces op de eerste plaats. De evaluatie van je dagelijks werk loopt het hele schooljaar door. Op een aantal vaste momenten rapporteren we een stand van zaken.


Onze werking