In een warme community

Iedereen leert beter op een plek waar hij graag is, zichzelf kan zijn en zich begrepen voelt. Daarom maken wij in onze school community’s. Een Engels woord, dat betekent dat je terecht komt in een vaste groep vrienden, waarmee je altijd samen leert. Elke groep heeft een vast team leerkrachten dat zoveel en zo lang mogelijk bij jouw community blijft.

Dat heeft best veel voordelen voor jou. De leerkrachten kennen jou als de beste en jij hen ook. Je wisselt immers niet elk lesuur van leerkracht. Dat betekent ook dat je je vragen niet hoeft op te sparen, maar meteen kunt stellen.

De community is jouw veilige thuishaven. Niet vanzelf, wij zorgen daar mee voor door tijd vrij te maken voor kringgesprekken met (een deel van) de klas. Elke week is er een Re:Flexuur waarin je samen met de leerkracht leert en werkt om zo het beste uit jezelf te halen.


In de tweede helft van september kreeg ik telefoon van de coach van mijn zoon, met de vraag of de start van het schooljaar vlot was verlopen voor hem. Die persoonlijke aanpak vond ik zeer hartverwarmend.


Els
mama van Mats

Onze werking